Spine Metodi - Ryhmäliikuntaohjaaja koulutus

Spine Metodi ryhmäliikunta tarjoaa uudenlaisen tuntikokonaisuuden, jossa on erityisesti otettu huomioon eri TULES-ongelmat. Koulutuksen avulla pystyt tarjoamaan uuden menetelmän TULE-sairauksien hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn ryhmäliikunnan muodossa.

 • Tiesitkö, että jopa yli miljoona suomalaista kärsii TULES-ongelmista tälläkin hetkellä?

 • Puuttuva kokemus rajoittaa osallistumisen Spine Metodi-valmentajakoulutukseen 

 • Monipuoliset tuntivaihtoehdot: ryhti, liikkuvuus ja voima

 • Kehitä ammattitaitoasi jatkuvan koulutusputken avulla

 • Valitse valmiit pohjat tai päästä luovuutesi valloilleen 

KOULUTUS SISÄLTÄÄ 

 
2 verkkokoulutuspäivää, jolla luot ymmärryksen Spine Metodi- ajatukselle sisältäen seuraavat verkkokoulutusosiot:
 
 • Spine Metodi ajattelumallin
 • perusteita tuki-ja liikuntaelivaivoihin
 • Ryhmäliikunnan ohjaamisen perusteet
 • Tules- vaivaisen ryhmäliikunta
 • Näytetunneista videot (ryhti, voima ja liikkuvuus)
 • Ennakkotehtävä

2 lähiopetuspäivää, jossa opit käytännössä tules vaivaisten ryhmäliikunnan ohjaamisen perusasiat ja liikkeiden teknisen toteutuksen.

  • Spine Metodi ajattelun pohjalta ryhmäliikunta käytännössä
  • Näyte tunnin ohjaamisesta
  • Liikepankin läpikäynti 
  • Spine metodi ryhmäliikunta tuntien (ryhti, voima, liikkuvuus) rakentaminen

KOULUTUSKALENTERI 

Seuraava Spine Metodi -koulutus on: 

Seuraavat lähiopetuspäivät ovat 2-3.12.2021 klo 9-17.  

Verkkokoulutuksen voit aloittaa milloin tahansa. On suositeltavaa, että aloitat verkkokoulutuksen viimeistään kahta viikkoa ennen lähiopetusjaksoa, jotta ehdit opiskelemaan kaikki tarvittavat materiaalit lähiopetusta varten.  

Opiskeltuasi koulutuksen molemmat osiot, saat itsellesi Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden. 
Koulutuspaikkana Mäntsälä, Vireus Oy:n tilat, Risto Kallion raitti 2. 
 
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:  [email protected] tai Heli Kallioon puh. 040 7446295 
 
Koulutuksen kokonaishinta 449,40€ (sis. alv 24%) 
HUOM! Viimeinen ilmoittautumispäivä seuraavaan koulutukseen on 19.11.2021.
Tule mukaan tästä

Matalankynnyksen liikuntatunti asiakasta huomioiden

Yleisimmät ryhmäliikuntatunnit sopivat harvoin heille, joilla on erilaisia TULES-vaivoja kuten polvi- tai selkäkipuja. Tämän takia tarvitaan matalankynnyksen liikuntatunteja, joissa on huomioitu yleisimmät TULES-ongelmat. Spine Metodi ryhmäliikuntatunnit sisältävät helppoja liikkeitä ja tuntien koreografiset osuudet ovat myös helposti lähestyttäviä, vaikka rytmitaju ei täysillä virtaisikaan kehossa. Sen lisäksi, että tunnit ovat helposti lähestyttäviä, on tärkeää nostaa esille asiakkaiden huomioiminen. Tuntien aikana ohjaajilla on mahdollisuus huomioida tunnille osallistuvien erilaisia tarpeita heidän päivän kuntonsa mukaan.

Spine Metodi ryhmäliikunnassa on mahdollista valita kolmesta erilaisesta tunnista itselleen sopivin vaihtoehto, mikä takaa sen, että niin ohjaajalle kuin myös asiakkaille löytyy varmasti sopivimmat vaihtoehdot. Kaikissa Spine Metodi ryhmäliikuntatuntien suunnittelussa on panostettu erityisesti siihen, että tunnit ovat lähtökohdaltaan matalan kynnyksen tunteja, jotta kaikkien halukkaiden on mahdollista osallistua tunneille. 

Vaihtoehtoinen työkalu TULES-vaivoihin

Spine Metodi ryhmäliikuntatunnit rakennetaan yleisten TULES-vaivojen ympärilla, ja tunneilla käytettävät liikkeet pureutuvat juuri kyseisten vaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Ryhmäliikunnan avulla pystytään tarjoamaan myös kukkarolle edullisempi vaihtoehto asiakkaille, minkä takia pystymme auttamaan yhä useampaa ihmistä heidän vaivojensa kanssa.

Myös yksilölliset mieltymykset vaikuttavat siihen, millä keinoin asiakas haluaa lähteä kuntouttamaan itseään: toiset mieltyvät enemmän yksilöohjaukseen ja vastaavasti osa nauttii ryhmähengestä ja yhdessä tekemisestä. Spine Metodi tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa TULES-vaivojen selättämiseksi: yksilövalmennus, ryhmävalmennus sekä ryhmäliikunta, mitkä kaikki tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia niin asiakkaalle kuin ohjaajallekin. Polku Spine Metodissa voi kulkea yksilövalmennuksesta ryhmävalmennuksen kautta aina ryhmäliikuntatunneille, mutta polku toimii myös toiseen suuntaan: jos ohjaajana huomaat, että jollekin asiakkaalle olisi hyötyä joko ryhmä- tai yksilövalmennuksesta, pystyt suosittelemaan hänelle Spine Metodi polkua aina tarvittavaan suuntaan. (Toinen hyvin todennäköinen skenaario on, että asiakas osallistuu ensin ryhmäliikuntatunneille ja kiinnostuu sitä kautta yksilöllisemmästä ohjauksesta, jolloin hänet voidaan opastaa polulla eteenpäin kohti ryhmä- ja yksilövalmennuksia.)

Yli miljoona TULES-ongelmaa     

TULE-sairaudet ovat toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin, ja koska yli miljoona suomalaista kärsii tälläkin hetkellä jonkinasteisesta TULES-vaivasta, on tärkeää tarjota heille apua. Usein ryhmäliikuntatunnit voivat olla liian kovatempoisia sellaisille henkilöille, joilla on ongelmia mm. selän tai olkapäiden kanssa.  Moni saattaakin kokea osallistumisen ryhmäliikuntatunneille olevan haasteellista mm. tunnin tempon tai heille sopimattomien liikkeiden takia, minkä takia tarvitaan matalamman kynnyksen tunteja, joissa on huomioitu erityisesti TULES-ongelmat. Spine Metodi-ryhmäliikuntatunnit ovat ratkaisu tähän ongelmaan.

Puuttuva kokemus rajoittaa osallistumisen Spine Metodi-valmentajakoulutukseen 

Monet ryhmäliikuntaohjaajat ovat ilmaisseet kiinnostuksena Spine Metodi-koulutusta kohtaan, mutta koulutukselle asetettujen vaatimusten takia he eivät ole vielä pystyneet osallistumaan koulutukseen. Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutuksen avulla kaikilla halukkailla on mahdollisuus aloittaa matka kohti Spine Metodia. Huomioithan, että Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutus on lisäkoulutus heille, joilla on jo kokemusta ryhmäliikunnan ohjaamisesta. Koulutuksessa ei käydä ohjauksen perusteita kuten musiikin tikutusta läpi.

Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutus antaa myös vahvistusta siihen kysymykseen, haluaako ryhmäliikunnan lisäksi työskennellä myös yksilövalmennuksen puolella. Pääkoulutus, Spine Metodi, ei tarjoa mahdollisuutta ryhmäliikunnan ohjaamiseen, mutta Spine Metodi ryhmäliikuntaohjaaja-koulutuksen avulla myös vähemmän kokemusta kartuttaneet voivat aloittaa Spine Metodi-matkansa. Spine Metodi ryhmäliikunta- koulutuksen jälkeen saat aina kolmen kuukauden jälkeen uudet ohjelmat koulutusosioineen, joten pysyt jatkuvasti koulutusputkessa mukana!

Monipuoliset tuntivaihtoehdot: ryhti, liikkuvuus ja voima

Spine Metodi ryhmäliikuntatunteja on kolme erilaista: Spine Ryhti, Spine Liikkuvuus ja Spine Voima.  Yleiskoulutuksessa saat pohjan tuntien ohjaamiselle, minkä jälkeen voit valita näistä kolmesta tunnista itsellesi sopivimman tai halutessasi voit ottaa repertuaariisi kaikki kolme tuntia.

Kaikki tunnit ovat suunnattu tules-vaivaisille. Niissä huomioidaan tules-vaivojen erityispiirteitä. Tunnit ovat turvallisia ja sovelluksia eri variaatioista on runsaasti mahdollistaen jokaiselle yksilöllisempää harjoittelua ryhmäliikunnan muodossa. Ohjaaja auttaa aktiivisesti tarvittaessa sekä verbaalisesti että manuaalisesti sovittujen käytäntöjen mukaisesti.

 
Alta löydät lyhyet esittelyt eri tuntikokonaisuuksista.

Spine Ryhti- tunnilla tavoitteena on parantaa ryhtiä. Tunti sisältää yksinkertaisen ja helposti sovellettavan ohjelman, jonka jälkeen tunnet itsesi ryhdikkääksi ja olosi kevyemmäksi kannatella.
Spine liikkuvuus- tunnin tavoitteena on nivelten liikkuvuuden ja niitä ympäröivien lihasten venyvyyden lisäämiseen. Tällä tunnilla käytetään enimmäkseen faskialiikkuvuutta lisääviä lempeitä liikesarjoja. Perinteinen venyttely on myös osa liikkuvuustuntia. 
Spine Voima -tunnin tavoitteena on kehittää perusvoimaa. Tällä tunnilla on usein mukana jokin väline, jolla vastusta saadaan kasvatettua perusvoimaharjoittelun edistämiseksi. Kehonpainoharjoittelu on iso osa voimatunnin sisältöä.

Kehitä ammattitaitoasi jatkuvan koulutusputken avulla

Kolmen kuukauden välein vaihtuvat ohjelmat pitävät sinut jatkuvasti mukana koulutusputkessa, sillä aina uuden ohjelman ilmestyessä saat käyttöösi myös koulutusmateriaalia. Ohjelmien mukana tulevat koulutusosiot pitävät sisällään mm. ohjelmassa olevien liikkeiden tekniikkaa läpi, liikkeiden progressiot helposta haastavammaksi sekä tutustumme myös tukilihaksiston anatomiaan. Ohjelman sisältö vaikuttaa luonnollisesti koulutusosioon, mutta tämän lisäksi myös ohjaajien toiveet on huomioitu.

Valitse valmiit pohjat tai päästä luovuutesi valloilleen

Tunteja suunnitellessa voit valita valmiit kolmen kuukauden välein vaihtuvat ohjelmat tai halutessasi voit suunnitella tuntikokonaisuuden juuri sinun asiakkaillesi sopiviksi. Valmiit ohjelmat eivät sido sinua tekemään samaa ohjelmaa tiettyä aikaa, vaan voit halutessasi yhdistellä vanhoja ohjelmia tai luoda kokonaan omia kokonaisuuksia. Itse suunnitelluille tunneille on olemassa tietyt kriteerit sille minkä mittaisia eri osiot ovat, mutta muuten saat vapauden tunnin sisällölle.

Valmiit ohjelmat tarjoavat helpon lähestymistavan myös heille, jotka haluavat lähteä vetämään Spine Metodi ryhmäliikuntaa ilman, että joutuvat käyttämään pitkiä aikoja tuntikokonaisuuksien suunnitteluun.

Spine Metodi ryhmäliikunta syntyi kysynnästä, jota oli niin yritysten kuin myös Spine Metodi valmennukseen osallistuvien ammattilaisten puolelta. Ryhmäliikunta puolelle kaivattiin uudenlaista tuntia, jolle osallistumiskynnys olisi mahdollisimman matala; tällä hetkellä ryhmäliikuntatunneissa ei ole kovin paljon tarjontaan ns. terveysliikuntatunneille, joissa huomioitaisiin erityisesti erilaiset TULES-ongelmat kuten niska-hartiaseudun ongelmat tai selkäkivut. Spine Metodi ryhmäliikunnan avulla pystymme tarjoamaan uuden menetelmän TULE-sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon.

Seuraava Spine Metodi - ryhmäliikuntaohjaaja -koulutus 

Seuraavat lähiopetuspäivät ovat 2-3.12.2021 klo 9-17.  

Verkkokoulutuksen voit aloittaa milloin tahansa. On suositeltavaa, että aloitat verkkokoulutuksen viimeistään kahta viikkoa ennen lähiopetusjaksoa, jotta ehdit opiskelemaan kaikki tarvittavat materiaalit lähiopetusta varten.  

Opiskeltuasi koulutuksen molemmat osiot, saat itsellesi Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden. 
Koulutuspaikkana Mäntsälä, Vireus Oy:n tilat, Risto Kallion raitti 2. 
 
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:  [email protected] tai Heli Kallioon puh. 040 7446295 
 
Koulutuksen kokonaishinta 449,40€ (sis. alv 24%) 
HUOM! Viimeinen ilmoittautumispäivä seuraavaan koulutukseen on 19.11.2021.
Tule mukaan tästä

Koulutuksen maksu laskulla 

Kun haluat ilmoittautua koulutukseen ja maksaa sen laskulla, täytäthän alla olevan lomakkeen. Lähetämme sinulle sähköpostiin laskun 1 - 2 arkipäivän kuluessa. Suorituksen jälkeen saat tunnukset verkkokoulutusosioon. Voit myös halutessasi maksaa koulutuksen 2 - 4 erässä. Mikäli haluat toimia näin, laitathan viestikohtaan pyynnön koulutuksen maksamisesta erissä.